els meus contes

Una mica inventats, retallats, capgirats i pentinats. Contes petits units per un sol fil conductor que sacsejats a dins d'un sac fan espectacles de petit format
Les sessions de contes es poden dirigir a qualsevol públic que tingui ganes de sentir-los. Si l'espai és adequat perquè l'espectador es pugui asseure una estona a escoltar, n'hi ha prou.

Us explico les sessions:


Fins a 5 anys

Nova sessió
Les formigues també ballen
Sessió de cançons i jocs de falda

La Formiga Pruna és mandrosa de mena.
Li fa mandra aixecar el cul de bon matí, li fa mandra córrer les cortines de l'habitació per engegar el dia , li fa mandra posar-se a recollir blat i ametlles com fan totes les formigues.
Però no li fa mandra ballar amb el cargol, ni mirar la lluna dansar entre les estrelles, ni visitar les cuques de llum que viuen tres carrers més enllà,,,,


Una sessió per menuts, en que els pares participaran; insinuarem cançons, aprendrem cantarelles, moixaines i jocs de falda per als nostres petits.

Una sessió dolça, tranquil·la, per compartir amb la família, per apropar-nos als qui més estimem i acaronar-nos amb música.


----------------------------Dins del cor
Conte propi

Quan surt el sol, estenem la roba al balcó, perquè s'eixugui amb el vent suau.
Al balcó hi viuen uns amics que m'agrada com son: En Samuel, que viu a la butxaca de la camisa de quadres i esquitxa tothom amb la seva grossa cua; en Nicolau que vola feliç buscant amb qui compartir la tarda, el bromista Cuc Maluc que t'agafarà el nas i se l'amagarà a la butxaca, la presumida Filomena, mandrosa, poruga, i fina com les flors!!!

Tots feliços compartim estones, juguem a pilota, saltem i ballem...però...qui viu a la butxaca de la samarreta de colors? Ningú l'ha vist mai...només surt...quan tothom dorm!!
psssssttttttttt...........que es desperta!!!

Un conte dolç, sobre l'amistat i la companyia.

----------------------------Dins del forat (conte renovat)
Conte propi

El cargol Tou viu al bosc, tot sol, entre fulles, pinyes, branques i silenci.
Es fica dins del seu forat i és feliç mirant-s'ho tot per la finestra.
Però quan arribi la primavera el paisatge canviarà i li regalarà un munt de sorpreses. Nous amics com papallones, escarbats, orenetes,,,,li faran descobrir un nou món.


Un conte per passejar entre la natura, deixar-se seduir pel silenci, pels mistreris que ens regala cada canvi d'estació.

----------------------------Les butxaques del mar
Conte propi

La lluna viu al cel, feliç. Quan els nens se'n van a dormir ella es desperta per sortir a recollir els estels despistats que volen entre els núvols. Des del cel estant, li agrada mirar el mar però mai no ha baixat a l'aigua, fins el dia que li cau la seva cullera de colors al mar. A sota les onades i descobreix un món especial, amb moltes butxaques plenes de sorpreses.

Una faldilla amb butxaques plenes de sopreses on podrem capbuçar-nos en la màgia del mar.

----------------------------A partir de 3 anys

Els calaixos del cel
Conte propi

Jo tinc una filla, és petita sabeu? Es diu Greta. A vegades a la nit té una mica de por de la foscor, però per sort la lluna li deixa un somni sota el coixí, perquè el somni tota la nit. Avui la lluna m'ha convidat a sopar a casa seva i m'ha regalat un somni per la Greta, el tinc a la butxaca. Segur li agradarà. El voleu veure? Però sabeu com he pujat fins al cel? Tinc un secret que us l'explicaré fluixet: sé d'una petita flor que s'enfila cel amunt i si t'hi agafes, pots arribar fins als núvols. Un conte en el què passejarem per un trosset del cel, entre els núvols, la pluja, els estels i la lluna!! Portaré una maleta plena de calaixos d'on sortiran sorpreses, i un abric carregat d'elements del cel.

----------------------------Dalí Babà
Conte propi

Quan es fa de nit i els nens dormen, les pintures del Museu Dalí es desperten. La Formiga Filomena i el Cargol Banyes llargues s'escapen dels seus quadres i passegen pel museu, s'expliquen històries, es fan petons i juguen a fet i amagar. Avui, però, el Cargol s'ha perdut! S'ha amagat tant, que no el trobem! Entre tots passejarem pels passadissos del museu per trobar-lo. Farem un recorregut pels elements que feia servir Dalí en la seva obra tot passejant pel museu i descobrint molt racons amagats.

----------------------------Herbes i remeis
Barreja de contes populars i propis

El meu peix Felip està malalt. No sé pas què té... però tinc la capsa dels remeis de la meva àvia Dolors i segur que trobarem com curar-lo! Entre tots anirem descobrint de forma divertida com es curen els sorolls de panxa, els mals de cul, els mals de peus, els mal d'amor o el mal de la solitud. Hi ha remeis que tothom sap, però n'hi ha alguns que només coneixen les àvies més sàvies i altres que només saben els que tenen imaginació.

----------------------------Olla de grills
Contes propis

Com que a mi que m'agrada molt la música de W. Amadeus Mozart m'he après un fragment d'una de les seves òperes més conegudes: "La flauta màgica". I us el volia cantar acompanyant-me del meu germà Ramon al violí!! Llàstima que m'ha trucat fa un moment i m'ha dit que no ens podrà acompanyar perquè s'ha posat malalt. Necessitaré uns ajudants molt especials que em facin d'orquestra, uns ajudants que freguin les potes tant fort que facin trontollar la platea. No sé si heu fet mai tocar el violí a una família de grills, però ja us puc assegurar que no és gens fàcil. Una sessió de contes per saber una mica més de la vida de Mozart, quatre nocions de música, alguna cançó i una mica de soroll.

----------------------------Sota les sabates
Adaptació de contes de Toon Tellegen

Heu rebut mai la carta d'una formiga? O... heu convidat mai un cuc de seda al vostre aniversari? Us heu escrit mai una carta a vosaltres mateixos?? Si pareu atenció veureu que sota els vostres peus està ple d'animals petits que també viuen contents, xerren, riuen, es posen tristos, mengen mel i passtissos i s'escriuen cartes!!!

----------------------------Calendari de Contes
Conte propi

Quan era petita em mirava el paisatge de la vida des del balcó de casa. A la primavera veia les orenetes passar, però mai s'aturaven a saludar-me; a l'estiu volia convidar el mar a viure a casa per passar-me el dia dins de l'aigua ballant amb els peixos; a la tardor, regalava una bufanda a cada flor i a l'hivern,,,la finestra quedava tancada!
Ara que ja soc gran..m'agrada tocar les estacions i veure com es transformen.
Un conte on passejarem per les diferents estacions de l'any, Veurem com canvia el paisatge, i com canviem nosaltres!
Sessió pensada per nens i nenes a partir de 3 anys.
50 minuts de durada

----------------------------Sessions a mida

Puc escriure noves propostes fetes a mida per qui les demana. Sessions inventades per mi, o propostes que vinguin de vosaltres. Que parlin de temes diferents (expliquem un fet històric, parlem d’un hàbit, d'un projecte...), que es presentin de forma diferent (amb el llibre com a suport, amb objectes, amb cançons...) i en espais diferents (escoles, museus, biblioteques, cases particulars...).

Sempre amb l'objectiu de fomentar el gust per la lectura, estimular la imaginació de l'inimaginable, ser capaços d'estar una estona en calma entenent la importància del silenci, de saber compartir una estona amb altra gent i disfrutar-la!
AVÍS LEGAL